2011. április 1., péntek

Mandulás sütemény liszt nélkül


Hozzávalók (18 cm tortaformához): 200 g finomra őrölt mandula /liszt helyett/, 6 evőkanál, méz, 3 tojás, 2 db narancs reszelt héja, 100 g 70%-os étcsokoládé, ½ teáskanál őrölt fahéj, 1 teáskanál sütőpor, 1 csipet só, vaj a forma kikenéséhez, sütőpapír

1. A sütőt 180°C-ra melegítsd elő. A tortaforma oldalát vajazd ki és mandulával szórd meg, majd helyezz sütőpapírt az aljára.
2. A hozzávalókból hagyományos módon készíts tésztát, azaz a száraz alapanyagokat (a mandulát, a sütőport, a csokit és a narancs reszelt héját) keverd össze. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét egy csipet sóval verd habbá, a sárgáját pedig a mézzel keverd ki.
3. Végül kanalanként óvatosan forgasd össze az összes hozzávalót, majd a formába öntjük és 180 fokos légkeveréses sütőben 35- 45 perc alatt készre sütjük. Akkor van kész, ha a bele szúrt tű tisztán jön ki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails